Vores erfaring med fødevarer og madspild
Vi har hjulpet en lang række fødevareproducenter med at omdanne restprodukter til nye fødevarer i partnerskaber og derigennem få produkterne ud på markedet. Vi har desuden hjulpet både virksomheder og offentlige institutioner med at minimere madspild, og vi har lavet en række forbrugerundersøgelser i forhold til madspild, mere bæredygtige fødevarer og endda emballage lavet af rest-fødevarer.
Vi hjælper med både rådgivning, udviklingsprojekter og konkrete undersøgelser af adfærd og kommunikation. Det, som vi konkret kan hjælpe jer med, er:
- Restprodukter til nye fødevarer: Vi har blandt andet arbejdet med kaffegrums, kartoffelskræller og rester fra øl- og vinproduktion. Vores ekspertise ligger i at rådgive, kortlægge, synliggøre potentialer og finde de rette samarbejdspartnere.
- Indsigt i CO2: VI hjælper jer med at skabe overblik over, hvad og hvor meget forskellige fødevare udleder af CO2. Hvor er de lavthængende frugter, og hvor kan I gøre den største forskel for at reducere klimabelastningen.
- Minimering af madspild: Ved at arbejde målrettet med adfærdsdesign hjælper vi med at minimere madspild og øge sortering af madaffald. Derudover har vi fokus på inddragelse af aktører i de forskellige led i værdikæden for at skabe de bedste løsninger.
- Adfærds- og forbrugerundersøgelser: Hvad tænker forbrugerne om mere bæredygtige fødevarekilder? Og hvordan får vi dem til at spise mere plantebaseret og økologisk? Vi hjælper vores kunder med at lave dybdegående undersøgelser, der giver indsigter til at understøtte strategi og udvikling i en grønnere retning.
Læs om vores konkrete cases på fødevareområdet
Lejre Kommune (2024)
Borgerinddragelse og mobilisering til klimahandling
People Like Us (2020)
Cirkulær forretningsudvikling for en mere bæredygtig ølvirksomhed
Global Compact, DRC & REGA (2020)
Forebyggelse af indkommende emballage i restaurationer
Coffee Collective (2020)
Take-back system for kaffebønner
Original Coffee (2020)