Take back-systemer

Take-back systemer er og bliver en vigtig del af vores succes med en cirkulær og grøn omstilling. Cirkulære systemer hjælper med at holde ressourcer og produkter i kredsløb, så de kan bruges igen og igen. Det kan bidrage til at reducere både affald, energi- og materialeforbrug - og ikke mindst øge produktansvarligheden.

Sådan arbejder vi med take-back systemer

På baggrund af vores mange års erfaring i adfærd og bæredygtighed kan vi hjælpe jer med at udvikle, teste og implementere effektive take-back systemer. Vi har erfaring med både B2C og B2B take-back systemer, og vi har især beskæftiget os med take-back systemer for emballage, service og tekstiler, men også forbrugsprodukter. Vi kan hjælpe jer med følgende indenfor take-back systemer:

  • Adfærdsanalyse: Vi begynder ofte med en grundig adfærdsanalyse for at forstå de barrierer, der eksisterer og identificere, hvordan systemet bedst kan implementeres på en måde, der passer til kundernes/borgernes adfærd og valg.
  • Materialevalg og klimaeffekter: Vi rådgiver omkring valg af forskellige typer af materiale/systemer, ligesom vi foretager analyser af materialernes klimabelastning ved produktion, brug og bortskaffelse.
  • Inddragelse: Vi hjælper med at identificere og inddrage relevante aktører i værdikæden fra produktion til bortskaffelse, så I sikrer, at take-back ordningen kan implementeres på tværs.
  • Test og implementering: Endelig hjælper vi med at teste systemet i praksis med de relevante aktører og brugere i værdikæden. Her er det særligt den daglige adfærd samt transport, logistik, opbevaring og sikkerhed, som vi har fokus på.

Her har vi arbejdet med take-back systemer

Andre temaer

Social bæredygtighed
Oplevelse og turisme
Fødevarer og madspild
Byggeri og anlæg
Konflikt og grøn omstilling
Grøn mobilitet
Cirkulær økonomi
Grønne kompetencer
Affald & genbrug
Grønne events og festivaler