Sådan arbejder vi med take-back systemer
På baggrund af vores mange års erfaring i adfærd og bæredygtighed kan vi hjælpe jer med at udvikle, teste og implementere effektive take-back systemer. Vi har erfaring med både B2C og B2B take-back systemer, og vi har især beskæftiget os med take-back systemer for emballage, service og tekstiler, men også forbrugsprodukter. Vi kan hjælpe jer med følgende indenfor take-back systemer:
- Adfærdsanalyse: Vi begynder ofte med en grundig adfærdsanalyse for at forstå de barrierer, der eksisterer og identificere, hvordan systemet bedst kan implementeres på en måde, der passer til kundernes/borgernes adfærd og valg.
- Materialevalg og klimaeffekter: Vi rådgiver omkring valg af forskellige typer af materiale/systemer, ligesom vi foretager analyser af materialernes klimabelastning ved produktion, brug og bortskaffelse.
- Inddragelse: Vi hjælper med at identificere og inddrage relevante aktører i værdikæden fra produktion til bortskaffelse, så I sikrer, at take-back ordningen kan implementeres på tværs.
- Test og implementering: Endelig hjælper vi med at teste systemet i praksis med de relevante aktører og brugere i værdikæden. Her er det særligt den daglige adfærd samt transport, logistik, opbevaring og sikkerhed, som vi har fokus på.
Her har vi arbejdet med take-back systemer
People Like Us (2020)
Cirkulær forretningsudvikling for en mere bæredygtig ølvirksomhed
Frederiksberg Kommune (2020-2022)
Udfasning af engangsservice i 150 offentlige institutioner
Miljøstyrelsen (2021)
Adfærdsanalyse af genbrugelig take-away emballage
Global Compact, DRC & REGA (2020)
Forebyggelse af indkommende emballage i restaurationer
Coffee Collective (2020)
Take-back system for kaffebønner
Original Coffee (2020)
Cirkulær forretningsmodel for affald og emballage
Innovationsfonden (2021-2023)
ReSuit – Adfærd og forbrug af tekstiler
Københavns Kommune (2022)