Naboskab har skiftet navn og er blevet til Behave Green

Naboskab er blevet til Behave Green for at markere en milepæl i virksomhedens historie. Vi har længe ønsket os en mere international profil og et navn, der fortalte mere direkte, hvad vi laver. Derfor besluttede vi i sommeren 2022, at det var tid til et navneskifte. Valget faldt på Behave Green, der indkapsler de to overordnede temaer, vi arbejder med – nemlig grøn omstilling og adfærd.

Selvom navnet er nyt, er værdierne, arbejdet, menneskerne og missionen dog stadig det samme. Vi bygger dermed videre på det lokale fællesskab, der fandtes i navnet Naboskab – om det er fiskere i Hanstholm Havn, beboere i en boligforening, en kollegagruppe eller noget helt fjerde. Til gengæld vælger vi at kappe de sidste bånd til deleplatformene og de ‘fysiske Naboskabe’, som var starten på det hele. Læs mere om dem i vores historie nedenfor.

Vores historie: Fra skabe til konsulenter

Naboskab blev grundlagt af Hanne og Kristoffer  i 2014. Og det skete ærligt talt ved lidt af et tilfælde. Vores iværksætterrejse begyndte med deleøkonomi blandt naboer, hvor vi satte fysiske skabe op i boligforeninger. Dem kaldte vi ‘Naboskabe’. Skabene gjorde det muligt for naboer at dele værktøj, cykelpumper, køkkengrej og meget mere – ting, som optager plads i hjemmet, men kun sjældent bliver brugt. F.eks. fandt vi ud af, at en boremaskine i gennemsnit kun bliver brugt 12 minutter af dens samlede levetid. Ideen var, at man både kunne spare penge, plads og CO2 – og samtidig komme hinanden ved.

Ret hurtigt begyndte vi også at lave bytteskabe og offentlige byttestationer, så borgere på tværs af byen kunne bytte med hinanden. Sideløbende med at vi udbredte fysiske Naboskabe og Bytteskabe, begyndte vi at arbejde systematisk med at kortlægge brugernes adfærd og derigennem besvare spørgsmålet: ‘Hvordan får vi flere til at bytte, dele og genbruge’?

Vores metoder og tilgang fangede hurtigt en række kommuners opmærksomhed, og de første rådgivnings- og konsulentopgaver var landet. Efter et par år med skalering af vores dele- og bytteplatforme indså vi, at den metodiske kortlægning og ændring af brugeradfærd interesserede os langt mere end de fysiske skabe. Med vores baggrunde inden for antropologi og statskundskab var vi også fagligt langt stærkere her. Derfor besluttede vi i 2017 at udfase skabene og gå ‘all in’ på at lave det, som vi virkelig er dygtige til og brænder for – nemlig at undersøge, forstå og påvirke menneskers adfærd i en bæredygtig retning.

Vores fremtid: Fra Naboskab til Behave Green

Nu er det 5 år siden, at vi skiftede skabene ud med konsulentarbejdet. Sidenhen er virksomheden vokset fra Hanne og Kristoffer til 15 medarbejdere. Projektporteføljen er vokset, og temaerne spreder sig nu langt udover affald, deleøkonomi og genbrug og inkluderer også fødevarer, mobilitet, byggeri, tekstiler, cirkulær forretningsudvikling og meget mere.

For at markere det store skifte over de seneste 5 år, og sætte strategien og retningen fremadrettet, er vi blevet til Behave Green. Og vi glæder os til at fortsætte arbejdet med at skubbe på for grøn omstilling i alt, hvad vi gør med fokus på mennesker og adfærd.