Food and waste of food

Omstilling af fødevaresektoren og reduktion af madspild er en af de største udfordringer i den grønne omstilling. I udfordringen ligger dog også et enormt potentiale for reduktioner og nytænkning af sektoren. Men det kræver adfærdsændringer. Hos køkkenpersonale, hos medarbejdere, hos supermarkeder og hos private forbrugere. I Behave Green har vi arbejdet med en lang række virksomheder med fokus på omstilling til en mere bæredygtig fødevarerproduktion og minimering af madspild.

Vores erfaring med fødevarer og madspild

Vi har hjulpet en lang række fødevareproducenter med at omdanne restprodukter til nye fødevarer i partnerskaber og derigennem få produkterne ud på markedet. Vi har desuden hjulpet både virksomheder og offentlige institutioner med at minimere madspild, og vi har lavet en række forbrugerundersøgelser i forhold til madspild, mere bæredygtige fødevarer og endda emballage lavet af rest-fødevarer.

Vi hjælper med både rådgivning, udviklingsprojekter og konkrete undersøgelser af adfærd og kommunikation. Det, som vi konkret kan hjælpe jer med, er: 

  • Restprodukter til nye fødevarer: Vi har blandt andet arbejdet med kaffegrums, kartoffelskræller og rester fra øl- og vinproduktion. Vores ekspertise ligger i at rådgive, kortlægge, synliggøre potentialer og finde de rette samarbejdspartnere. 
  • Indsigt i CO2: VI hjælper jer med at skabe overblik over, hvad og hvor meget forskellige fødevare udleder af CO2. Hvor er de lavthængende frugter, og hvor kan I gøre den største forskel for at reducere klimabelastningen. 
  • Minimering af madspild: Ved at arbejde målrettet med adfærdsdesign hjælper vi med at minimere madspild og øge sortering af madaffald. Derudover har vi fokus på inddragelse af aktører i de forskellige led i værdikæden for at skabe de bedste løsninger. 
  • Adfærds- og forbrugerundersøgelser: Hvad tænker forbrugerne om mere bæredygtige fødevarekilder? Og hvordan får vi dem til at spise mere plantebaseret og økologisk? Vi hjælper vores kunder med at lave dybdegående undersøgelser, der giver indsigter til at understøtte strategi og udvikling i en grønnere retning.  

Læs om vores konkrete cases på fødevareområdet

Andre temaer

Social sustainability
Experiences and tourism
Construction
Conflicts and green transition
Take-back systems
Green mobility
Circular economy
Green competence
Waste & reuse
Green events and festivals